Η εξέλιξη της Art Life στο χρόνο

founder-11997

Ιδρύθηκε η εταιρία Art Life και έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους της την ανάπτυξη μοναδικών τεχνολογιών και την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Για την επίτευξη αυτών των στόχων η εταιρεία συνεργάστηκε άμεσα με το «Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Εμπορευματοποίησης και Ελέγχου Ποιότητας της Βιομηχανίας Τροφίμων» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της πόλης Κεμέροβο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

1998

Διατέθηκαν στην αγορά τα πρώτα 14 προϊόντα και παράλληλα άρχισε η ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών. Προσδιορίστηκαν οι βασικές αρχές της εταιρίας: Εμπορία προϊόντων αποκλειστικά δικής της παραγωγής, που παρήχθησαν από φυτικές πρώτες ύλες δικής της καλλιέργειας, με βάση τις ιδέες των δικών της επιστημόνων, σε προσιτές τιμές.

1999

Αναπτύχθηκε μια μοναδική σύνθεση εμπλουτισμένων κισέλ (παραδοσιακού ρωσικού ροφήματος). Για πρώτη φορά στο Τομσκ λειτούργησε η μονάδα παραγωγής λειτουργικών τροφίμων. Ταυτόχρονα η εταιρία επεκτάθηκε σε αγορές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία κ.λπ.

2000

Σχεδιάστηκε και κυκλοφόρησε η πρώτη σειρά καλλυντικών προϊόντων και λειτούργησε ο «τομέας έλεγχου ποιότητας και ασφάλειας» της εταιρίας, διαπιστευμένος και εγκεκριμένος στη Ρωσική Ομοσπονδία. Στο πρώτο συνέδριο της Ρωσίας με τίτλο «Υγεία του έθνους – Υγεία της Ρωσίας», κατά την ημερίδα με θέμα τη βελτίωση της διατροφής, η παρουσίαση της Art Life κέρδισε τις εντυπώσεις.

2001

Η Artlife κέρδισε τον διαγωνισμό «Εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα». Την ίδια χρονιά, πιστοποιήθηκε ότι εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά τα πρότυπα του ISO 9001:2000.

2002

Η Art Life κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «Οι 1000 καλύτερες επιχειρήσεις της Ρωσίας». Δημιουργήθηκε ο Όμιλος Art Life. Ιδρύθηκαν οι εταιρίες «Art Life Techno», για την παραγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού και «Art Life Flora», στα Αλτάια Όρη, για την καλλιέργεια και συγκομιδή των πρώτων υλών.

2003

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Τομέα σχεδιασμού νέων προϊόντων» της εταιρίας, που συνιστά το θεμέλιο λίθο για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και για τη μελέτη των ιδιοτήτων των βιολογικά ενεργών ουσιών, ώστε να παράγονται στο μέλλον, βάση των αποτελεσμάτων των ερευνών, νέα προϊόντα. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός του εργαστηρίου του τομέα και ο επαγγελματισμός των μελών του είναι εφάμιλλοι ενός μικρού ερευνητικού ινστιτούτου.

2004

Βελτιώθηκε και διευρύνθηκε το φάσμα των λειτουργικών τροφίμων εμπλουτισμένων με βιταμίνες και μέταλλα. Η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στην εξειδικευμένη έκθεση “Υγεία και Τρόφιμα”.

2005

Η Art Life διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η ενεργή συμμετοχή της στην έκθεση «Εμπόριο και οικονομική αποστολή του Τομσκ» αποτέλεσε βασικό επιχείρημα υπέρ της υπαγωγής της πόλης Τομσκ στο εθνικό πρόγραμμα της ειδικής οικονομικής ζώνης τεχνικής καινοτομίας.

2006

Ιδρύθηκαν εργοστάσια παραγωγής και στην Ουκρανία. Παράλληλα η εταιρία πιστοποιήθηκε ότι εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων κατά το πρότυπο «HACCP» που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το πιο αποτελεσματικό πρότυπο για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων. Εφαρμόστηκε το σύστημα διενέργειας εταιρικών εκδηλώσεων και επιβραβεύσεων.

2007

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο στην Ρωσία εργοστάσιο για την παραγωγή καψουλών σκληρής ζελατίνης και ξεκίνησε η παραγωγή των VIP προϊόντων που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες.

2008

Η Arl Life έλαβε την άδεια για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και πιστοποιήθηκε ότι εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων κατά τα πρότυπα του ISO 22000:2005. Ξεκίνησε η κατάκτηση των αγορών της Ινδίας.

2009

Παρήχθησαν και διατέθηκαν με επιτυχία τα νέα καινοτόμα προϊόντα της σειράς «Health & Body Control», καθώς και τα ροφήματα προβιοτικών, δημητριακών και πρωτεϊνών. Για πιο αποτελεσματική ανάπτυξη στην Ε.Ε. ιδρύεται η εταιρία «Art Life Europe» στην Ρίγα της Λετονίας.